wahcade missing some atari 2600 roms (solved)

A nice (keyboard based) front end for Arcade / Console game emulators.

Moderator: battlecat

wahcade missing some atari 2600 roms (solved)

Postby icmike5 » Mon Feb 21, 2011 3:20 am

Am running wahcade with stella for atari 2600 emulation. I can launch stella fine from command prompt, select "adventure" then play the game.
But when running it through wahcade, adventure doesn't show up in the game list. There are many games listed that run fine but "adventure" is not one of them.
According to http://stella.sourceforge.net/, he suggests getting roms from http://www.atariage.com/. I've downloaded a new romset and still the same problem.
Rom name is "ADVNTURE.BIN" and in wahcade setup/emulators/list generation/rom extension is set to BIN.

Any ideas?
Last edited by icmike5 on Tue Feb 22, 2011 3:14 am, edited 3 times in total.
Dell Inspiron 531:AMD Athlon 64 X2 5000/3GB RAM/nVidia GeForce 6150SE
Kubuntu 10.04
MAME 0.141
wahcade 0.99pre8
icmike5
 
Posts: 17
Joined: Wed May 12, 2010 2:35 pm

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby General_Faliure » Mon Feb 21, 2011 7:39 am

Have you tried adding it manually to the list?
My Arcade cab: https://goo.gl/photos/yE1KACHryQjCaaCj7
Core 2 duo 8400 @3600, 4 gig mem, Geforce 9500. Mame, Mess, Daphne, and some more.
Mah!cade
User avatar
General_Faliure
 
Posts: 154
Joined: Sat Mar 20, 2010 12:51 pm
Location: Drunen, Netherlands

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby sairuk » Mon Feb 21, 2011 9:27 am

The most obvious thing I can think of would be make sure you are looking for ADVNTURE and not ADVENTURE in the romlist.

Otherwise, are you using rom_folder as the list_generation_method? If you are using another comparison generation method and the rom is named incorrectly it will be missing from the list.
mameau - My random bits | Wah!Ki - A Wah!Cade wiki | Mah!Cade - Experimental Wah!cade Branch | ListGen | Lazarus
User avatar
sairuk
 
Posts: 432
Joined: Sat May 22, 2010 12:37 am

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby icmike5 » Mon Feb 21, 2011 2:35 pm

I've tried adding the game manually but it does not show up in the game list. I've also tried deleteing the "stella-0.lst". This works but then I only get the rom names in the list. I suppose I could use the old stella-0.lst file as a guide and manually(through kate) add all of the many missing roms but that will take forever.

And I'm sure I'm searching for the correct rom name. List generation method is "rom directory".
Dell Inspiron 531:AMD Athlon 64 X2 5000/3GB RAM/nVidia GeForce 6150SE
Kubuntu 10.04
MAME 0.141
wahcade 0.99pre8
icmike5
 
Posts: 17
Joined: Wed May 12, 2010 2:35 pm

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby codefenix » Mon Feb 21, 2011 4:12 pm

Is case-sensitivity the problem?

Remember, in Linux, "BIN" != "bin".
User avatar
codefenix
 
Posts: 219
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:45 pm
Location: USA

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby icmike5 » Mon Feb 21, 2011 8:22 pm

I tried changing to BIN or bin, made no difference.

Here is what I did....

First delete /home/mike/.wahcade/files/stella-0.lst and stella-fav
Open Stella from command prompt then audit roms.
Start wahcade.
Adventure shows up fine and plays however there are 530 roms in my rom folder and wahcade shows only 152.

I'd even consider someone emailing me their stella-0.lst file if it has all 530 roms.
Dell Inspiron 531:AMD Athlon 64 X2 5000/3GB RAM/nVidia GeForce 6150SE
Kubuntu 10.04
MAME 0.141
wahcade 0.99pre8
icmike5
 
Posts: 17
Joined: Wed May 12, 2010 2:35 pm

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby codefenix » Mon Feb 21, 2011 9:51 pm

Auditing ROMs in Stella will not have any effect on anything within Wah!Cade.

If you can, please post screen shots of your ROM folder and your game list in Wah!Cade Setup Editor (click Edit List), specifically showing the ROM in question. Hopefully this should illuminate the issue you're having.
User avatar
codefenix
 
Posts: 219
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:45 pm
Location: USA

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby sairuk » Mon Feb 21, 2011 9:59 pm

Is it a permission issue with that file and the user wahcade is running under?
mameau - My random bits | Wah!Ki - A Wah!Cade wiki | Mah!Cade - Experimental Wah!cade Branch | ListGen | Lazarus
User avatar
sairuk
 
Posts: 432
Joined: Sat May 22, 2010 12:37 am

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby icmike5 » Mon Feb 21, 2011 11:32 pm

codefenix: Stella's rom audit does rename rom files. For instance original rom name (from http://www.atariage.com) "3d_tic.bin" gets renamed to "3-D Tic-Tac-Toe (1980) (Atari).bin". This rom would be a good example as it does not show up in the game list through wah-cade right now. See attached.

Permissions on the roms are the same.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dell Inspiron 531:AMD Athlon 64 X2 5000/3GB RAM/nVidia GeForce 6150SE
Kubuntu 10.04
MAME 0.141
wahcade 0.99pre8
icmike5
 
Posts: 17
Joined: Wed May 12, 2010 2:35 pm

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby codefenix » Tue Feb 22, 2011 1:17 am

Yes, Icmike5, that is true. However, Wah!Cade doesn't care how you have the ROMs named. So whether or not you audit them plays no role in the setup.

Back to the matter at hand, I can see now that your ROMs' file extensions do in fact have mixed cases. That is, some have "BIN" as the extension while others have "bin", and this does matter when setting up the lists.

The only thing that's confounding is why Acid Drop doesn't show up first in the list based on that logic... :?:
User avatar
codefenix
 
Posts: 219
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:45 pm
Location: USA

Re: wahcade missing some atari 2600 roms

Postby icmike5 » Tue Feb 22, 2011 3:14 am

Yes I knew there were some BIN and bin files and changing it in the rom extension field didn't make much difference so that confused me.
But I was able to fix it building on what I gathered.

1. Renamed all roms to the same extension .bin
2. Change the rom extension field in the wah!cade setup editor to bin
3. IMPORTANT. Delete stella-0.lst and stella-fav files.
4. start wah!cade.

Problem fixed! I'm still learning the GUI but is there a way in the setup editor to delete those 2 files as in step 3? If not could it be in the next build?
Dell Inspiron 531:AMD Athlon 64 X2 5000/3GB RAM/nVidia GeForce 6150SE
Kubuntu 10.04
MAME 0.141
wahcade 0.99pre8
icmike5
 
Posts: 17
Joined: Wed May 12, 2010 2:35 pm

Re: wahcade missing some atari 2600 roms (solved)

Postby Zombie » Tue Feb 22, 2011 4:10 am

icymike, how are you making it display that in the bottom? Mine just says "all games"
User avatar
Zombie
 
Posts: 791
Joined: Mon Oct 06, 2008 2:52 pm

Re: wahcade missing some atari 2600 roms (solved)

Postby sairuk » Tue Feb 22, 2011 1:22 pm

Zombie wrote:icymike, how are you making it display that in the bottom? Mine just says "all games"


Replace the game list indicator widget in your layout with the game selected widget
mameau - My random bits | Wah!Ki - A Wah!Cade wiki | Mah!Cade - Experimental Wah!cade Branch | ListGen | Lazarus
User avatar
sairuk
 
Posts: 432
Joined: Sat May 22, 2010 12:37 am


Return to Wah!Cade

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron